Transpersonlig psykologi

TRANSPERSONLIG PSYKOLOGI

Transpersonlig psykologi

TERMEN "TRANSPERSONLIG" BETYDER

"UDOVER DEN PERSONLIGE."


SPIRITUALITET OG PSYKOLOGI

Transpersonlig psykologi blev første gang nævnt og forklaret i det første nummer af magasinet The Journal of Transpersonal Psychology i 1969 og berettiget som en gren i psykologien, da Association for Transpersonal Psychology blev grundlagt i Californien i 1972.

Man kan sige, at den transpersonlige psykologi er mødet mellem spiritualitet og psykologi.


HISTORIE

Den transpersonlige psykologi har sine rødder i gamle spirituelle skoler og filosofier og forbinder psykologiske principper med forskning i bevidsthedstilstande, personlig transformation og udvikling, kreativitet og inspiration, mystiske og nærdødsoplevelser, body-mind forbindelse, det feminine og det maskuline, det Højere Selv og m.m.

Den transpersonlige psykologi omhandler studiet af de tilstande, hvor mennesker opnår dybere eller bredere oplevelser af sig selv eller en følelse af en større forbundethed med andre mennesker, naturen eller med den spirituelle dimension.

En almindelig antagelse i transpersonlig psykologi er, at transpersonlige oplevelser involverer en højere bevidsthedstilstand, hvor menneskets mentale egoistiske Jeg transcenderes.


DEVAVEJLEDNING

DEVA-vejledning er én af de teknikker, der tilhører den transpersonlige gren i psykoterapi,

men der findes mange andre, f.eks. hypnose, rebirthing, holotropic, breathwork, multi-inkarnations terapi, regressionsterapi m.m.

KONTAKT

Er du interesseret i at høre nærmere

om DEVA kan du kontakte os på


kontakt@deva.dk

Tlf.:+45 21 94 34 84